Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 19., kedd

Sajtfelfújt


Hozzávalók:
     10 dkg sajt, 3 tojás, 8 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dl tej,

     5 dkg vajjal, 5 dkg liszttel és 3 dl tejjel sűrű fehérmártást készítünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük egyenként a 3 tojás sárgáját, 8 dkg reszelt parmezán, vagy ementáli sajtot és végül a 3 tojás kemény habját. Zsírral bekent és liszttel meghintett hosszúkás formába öntjük, vízzel félig telt tepsibe állítjuk és a sütőcsőben pároljuk 40 percig. Ha a víz nagyon forr, hideg vízzel hűtjük. A forma tetejét nem fedjük le, csak papírral betakarjuk. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, 3 dkg olvasztott vajjal leöntjük és 2 dkg reszelt sajttal megszórjuk.


Nincsenek megjegyzések: