Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. március 27., szerda

Húsfelfújt


Maradék főtt-, vagy sülthús felhasználására igen alkalmas.

Hozzávalók:
     30 dkg főtt vagy sült borjúhús, 6 dkg zsír, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 3 tojás.

A húst 3 dkg zsírral, vagy vajjal kétszer ledaráljuk. 3 dkg zsír-, 4 dkg liszt-, 3 dl tejből sűrű fehérmártást készítünk. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül elvegyítjük a tojások kemény habjával. Bekent formába öntjük és vízgőzben lassú forrás mellett 40 percig főzzük. Kiborítva gomba- vagy citrommártást öntünk köréje vagy külön csészébe tálaljuk a mártást.
Ezt a felfújtat készíthetjük úgy is, hogy szaporítjuk 40 dkg főtt kelkáposztával és 3 tojás helyett néggyel dolgozzuk el a felfújtat.

Nincsenek megjegyzések: