Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2013. május 13., hétfő

Sóskafőzelék, tojással


Hozzávalók:
     30 dkg sóska, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, cukor, 4 drb tojás.

A sóskát megtisztítjuk, többször vízben megmossuk. A zsírt megforrósítjuk és a sóskát beletesszük (nem kell megvágni). Gyengén megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk, amíg elfőtte minden levét. Hintsük meg magasan szórva, hogy csomós ne legyen, a liszttel, lassan engedjük fel vízzel, vagy csontlével, a kívánt mennyiségig és jól főzzük fel. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. 4 drb tojást vigyázva beleütünk, azzal csendesen főzzük, amíg a fehérje egészen megalvad. Tálalás előtt a tejfölt hozzákavarjuk.


Nincsenek megjegyzések: