Kezdő és Haladó háziasszonyoknak is ajánlom ezt a könyvet!
Már több mint 25 éve főzök, de még mai napig használom.

Egy kis segítség az oldal használatához.
Ha "témakörönként" akarsz keresni -> használd a címkéket,
Ha konkrétan egy ételt keresel -> a jobb oldali sávban, lentebb található listákat.

2012. december 27., csütörtök

Rántás készítése

  
Sertészsír, libazsír, vaj, vagy olaj és liszt keveréke. A zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és együtt forrósítva, gyakori kavargatással a rántást megpirítjuk. A pirítással nyers ízét a liszt elveszíti, karamellizálódik, az íze megváltozik, az ételeknek jellegzetes ízt és színt ad. A forró rántást hideg vízzel, a hideg rántást meleg vízzel engedjük fel. A vizet fokozatosan adjuk hozzá és állandóan kavargatjuk, hogy csomós ne legyen. A rántás készítésének többféle fokozata van, mely függ az ételek fajtájától és az ízléstől.

Nincsenek megjegyzések: